توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات ارزان در فروشگاه‌ها، روستا بازار‌ها و غرف سازمان تعاون روستایی عراقچی: سه کشور اروپایی مشروعیت حقوقی و سیاسی برای فعال‌سازی سازوکار‌های برجام را از دست داده‌اند ۶۶ درصد صهیونیست‌ها از آینده «اسرائیل» ناامید شده‌اند کالابرگ دهک‌های پرداخت‌نشده بزودی واریز می‌شود رهبر انصارالله: دو میلیارد مسلمان صرفاً تماشاگر گرسنگی شدید در غزه هستند ویدئو| توضیحات وزیر نفت درباره ماجرای بنزین ماشین رئیس‌جمهور ویدئو| سیر تا پیاز مکانیزم ماشه دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت: مردم از خبرنگار‌ها زودتر خبر‌ها را دارند+ فیلم کشتار دام‌های مولد در کمیسیون کشاورزی مجلس بررسی می‌شود المیادین: مذاکرات ایران با نمایندگان تروئیکا، در هفته آینده برگزار می‌شود (۲۹ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان: بحران آب از آنچه امروز درباره آن صحبت می‌شود، جدی‌تر است درگیری‌ها در السویداء در جنوب سوریه ازسر گرفته شد گزارش آکسیوس از اختلاف ترامپ و نتانیاهو درباره جنگ سوریه تنش‌های ترامپ با رئیس بانک مرکزی آمریکا ادامه دارد آیا تهران اول مرداد ۱۴۰۴ تعطیل است؟ درخواست دروزی‌ها برای خروج تمامی نیرو‌های الجولانی از السویداء صدور کیفرخواست پرونده کوروش کمپانی+ جزئیات (۲۹ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست پرونده کوروش کمپانی+ جزئیات (۲۹ تیر ۱۴۰۴) کرملین: پوتین و لاریجانی دیدار کردند (۲۹ تیر ۱۴۰۴) روسیه برای ادامه مذاکرات صلح اوکراین اعلام آمادگی کرد غذای فاسد کار دست نتانیاهو داد معاون اول رئیس جمهور به محتکران کالاها هشدار جدی داد فارین افرز: ایران تنها کشوری است که یک قدرت هسته‌ای را به‌شدت هدف قرار داد دستور رئیس‌جمهوری به ۳ وزیر در زمینه امنیت غذایی ایران درباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، در شورای امنیت گزارش رسمی ثبت کرد وزیر نیرو بابت مشکل آب از مردم عذرخواهی کرد + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: تعامل توأم با رفاقت، رمز پیروزی در جبهه فرهنگی است | ضرورت حفظ و تحکیم انسجام اجتماعی
سرخط خبرها

رئیسی: در تحقق علوم انسانی ترازِ انقلاب اسلامی عقب‌ماندگی وجود دارد| تقلید از غرب در این حوزه کنار گذاشته شود

  • کد خبر: ۱۱۵۶۸۶
  • ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۷
رئیسی: در تحقق علوم انسانی ترازِ انقلاب اسلامی عقب‌ماندگی وجود دارد| تقلید از غرب در این حوزه کنار گذاشته شود
رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت آسیب‌شناسی وضع موجود در حوزه علوم انسانی، تحقق علوم انسانی در تراز انقلاب شکوهمند اسلامی را حائز عقب‌ماندگی‌هایی دانست که باید با نگاه اجتهادی و نوآورانه عالمان و دانشمندان این عرصه، جبران شود.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع اساتید، فرهیختگان و محققان علوم انسانی و اسلامی و با تبریک به برگزیدگان این جشنواره، گفت: در نشست‌هایی از این دست، لازم است دانشمندان و فرهیختگان ضمن آسیب‌شناسی وضع موجود، نسبت به کاهش فاصله با وضع مطلوب، پیشنهاد و راهکار ارائه کنند.

رئیس‌جمهور همچنین با تاکید بر ضرورت آسیب‌شناسی در حوزه علوم انسانی، افزود: علوم انسانی اسلامی، مغزافزار حاکمیت و مدیریت و نیز قوه محرکه پیشرفت در نظامی است که مبتنی بر دین بوده و درون مایه آن علم و دانش است. در چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، لازم است یک آسیب‌شناسی کنیم که چه میزان رشد و پیشرفت در این حوزه صورت گرفته است؟

آیت‌الله رئیسی با تاکید براینکه علوم انسانی ما باید تراز انقلاب اسلامی باشد، افزود: به نظر می‌رسد برای نیل به علوم انسانی تراز انقلاب اسلامی، در آنچه که باید اتفاق می‌افتاد، عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد و این عقب‌ماندگی باید به دست پژوهشگران و اساتید این حوزه جبران شود.

رئیس جمهور با تاکید بر لزوم نظریه‌پردازی، نوآوری و خلاقیت در حوزه علوم انسانی و توجه به رویکرد دینی در این حوزه، اظهار داشت: فصل الفصول انسان، تعلم است و علاوه بر آن، انسانیت انسان مبتنی بر آموخته‌های او از وحی است و با ارتباط با وحی شکل می‌گیرد.

رئیس جمهور نشان دادن راه به انسان را ماموریت خطیر علوم انسانی اسلامی دانست و تصریح کرد: برای بالندگی و رشد در حوزه علوم انسانی، باید تقلید از غرب در این حوزه کنار گذاشته شده و مبتنی بر مبانی غنی اسلامی، کار اجتهادی و نوآورانه انجام گیرد. در گام بعدی اجتهاد و نوآوری در این حوزه باید در مجامع علمی و حوزوی و دانشگاهی مورد استقبال قرار گیرد و نخبگان و عالمان و دانشگاهیان ما با دید باز، اما نگاهی نقادانه به سراغ نظریه‌های جدید بروند و آن‌ها را با ابزار نقد، مورد پالایش قرار دهند.

آیت الله رئیسی با تاکید بر لزوم ایجاد کرسی‌های نقد و نقدپذیری، اظهار داشت: همانطور که رهبری حکیم و فرزانه انقلاب فرمودند نباید باکی از نقد نظریات وجود داشته باشد و باید مجال بحث و طرح نقد فراهم شود.

رئیس جمهور افزود: متولیان علوم انسانی باید بدانند اولین شرط تحقق تحول در این حوزه، تحول شناختی است و در این زمینه باید از چهره‌های تحول‌خواه و تحول‌گرا استفاده کنیم.

رئیسی در ادامه تکریم، تشویق و حمایت از اساتید، محققان و پژوهشگران در ایجاد این تحول را ضروری و موثر دانست و افزود: گاهی برخی اساتید و بزرگان علوم انسانی گلایه دارند که شرایط علوم دیگر بر علوم انسانی هم تحمیل می‌شود در صورتی که علوم انسانی باید با شرایط و مقتضیات خود تبیین و تشریح شود.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه پیام این نشست و رویداد باید این باشد که تا چه میزان نظام مسائل کشور مبتنی بر علوم انسانی پاسخ گرفته، افزود: همواره یکی از دغدغه‌های بنده اجرای عدالت در همه عرصه‌ها به ویژه در پرداخت دستمزد‌ها بوده است که در این زمینه از اساتید دانشگاهی برای تبیین و تنظیم یک شیوه علمی عادلانه برای پایان دادن به نظام ناعادلانه پرداخت‌ها دعوت شده است.

پیش از سخنرانی رئیس جمهور نیز دکتر زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سخنانی با بیان اینکه کشوری که هزینه برای علم را سرمایه‌گذاری بداند حتما دست برتر در همه عرصه‌ها را خواهد داشت، گفت: خرسندیم که رهبر حکیم و فرزانه و همچنین رئیس جمهور محترم ما برای علم و عالمان و فناوران جایگاه ویژه‌ای قائل هستند.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی اساس پیشرفت خود را در زمینه علم می‌داند، افزود: در این راستا وزارت علوم با لحاظ نوع نگاه و حاکمیت جمهوری اسلامی و در دولت مردمی، پنج اولویت  «مرجعیت دیپلماسی علم و فناوری»، «آموزش، پژوهش و برون‌داد هدفمند»، «نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری»، «شاگرد نوآور و نوآورپروری»، و «تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش» را سرلوحه کار خود قرار داده و برای تحقق آن از تمام ظرفیت‌های علمی و پژوهشی موجود در کشور استفاده خواهد کرد.

در این مراسم با حضور رئیس‌جمهور از ۱۰ شخصیت پیشگام و پیشتاز علوم انسانی و اسلامی، ۱۰ استاد برگزیده بین‌المللی و ۲۲ برگزیده گروه‌های مختلف علمی با اهدای لوح یادبود تجلیل شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->